groen_stempel-30.jpg
schaduw

informatiepanelen

sitebeelden-rd

sitebeelden-br

Buitencommunicatie Fort Pannerden

Buitencommunicatie Fort Pannerden

Fort Pannerden wordt ook wel de kraan van de Hollandse Waterlinie genoemd. Hoewel het ver afgelegen ligt van de vele andere bouwwerken in de linie, was dit de plek waar de watertoevoer kon worden bewaakt. Die toevoer was nodig om ter verdediging van Holland stukken land onder water te zetten.

Het fort is strategisch gelegen bij de splitsing van de Waal en het Pannerdensch kanaal. Fort Pannerden is de afgelopen acht jaar gerestaureerd. Donderdag 28 april 2016 vond de officiële opening plaats. Binnen is het fort toegankelijk gemaakt voor publiek. Ook het gebied rondom het fort heeft de nodige aandacht gekregen. Zo is er een extra parkeerplaats gerealiseerd voor de extra bezoekers die mogen worden verwacht.

Gemeente Lingewaard heeft Buro Kloeg opdracht gegeven om twee informatiepunten in te richten. Het ene informatiepunt bevind zich bij de toegangsweg naar het fort op de Waaldijk. Het andere informatiepunt is op de nieuwe parkeerplaats gesitueerd. Voor beide locaties is een picknicktafel met oriëntatiekaart ontwikkeld. Ook maakte Buro Kloeg voor beide locaties vierledige informatieframes met daarin informatie over het fort, de natuur en overige toeristische tips uit de omgeving.

dierspellenInteractieve dierspellen

twentserondjesRouteApp Twentse Rondjes (white label)

Outdoorgame - iBeleefpad Superboom