geel_stempel-30.jpg
schaduw

informatiepanelen

sitebeelden-rd

sitebeelden-br

Contact

Adresgegevens:

Nijensteinseweg 9
4124 AT Hagestein
info@burokloeg.nl
Telefoon (030) 656 40 93

KvK Utrecht 64665496

Buro Kloeg werkt 100% van maandag tot en met donderdag. In vier dagen gaan we voluit, met hart en ziel. En op vrijdag? Dan bereikt u ons het best via de mail. Die we op maandag direct beantwoorden. 

 

Route:

Routebeschrijving via Google Maps.

Drentse aarde verhaalt van vroeger

De provincie Drenthe beschouwt haar aardkundig erfgoed als een kroonjuweel. Immers, in de verschillende aardlagen ligt veel geschiedenis opgeslagen.

Als je die lagen kunt lezen, dan komen er boeiende verhalen boven. De provincie wil ze vertellen via Aardkundige Monumenten. Het zijn onderdelen in het landschap die iets vertellen over de ontstaanswijze van het gebied, onder invloed van ijs, wind en water. De steilrand Donderen is een bijzonder bodemprofiel in een voormalige Zandgroeve. De lagen geven een inkijkje in de drie ijstijden in de Hondsrug. Het is ook een hotspot in de IJstijden-expeditie van Geopark de Hondsrug en opgenomen in de Erfgoedatlas van de gemeente Tynaarlo. Buro Kloeg ontwikkelde een verrassende informatie-unit. Naast 3 informatiepanelen is in een vitrinekast ook een latex model gemaakt van de bodemlagen. En dat ziet er nóg echter uit dan een foto. Bovenop de unit is een dak met begroeiing, zoals ook in de reële situatie bovenop de aardlagen het geval is. Op woensdag 28 november 2012 werd dit monument feestelijk onthuld.

dierspellenInteractieve dierspellen

twentserondjesRouteApp Twentse Rondjes (white label)

Outdoorgame - iBeleefpad Superboom