geel_stempel.jpg
schaduw

informatiepanelen

sitebeelden-rd

sitebeelden-br

Contact

Adresgegevens:

Nijensteinseweg 9
4124 AT Hagestein
info@burokloeg.nl
Telefoon (030) 656 40 93

KvK Utrecht 64665496

Buro Kloeg werkt 100% van maandag tot en met donderdag. In vier dagen gaan we voluit, met hart en ziel. En op vrijdag? Dan bereikt u ons het best via de mail. Die we op maandag direct beantwoorden. 

 

Route:

Routebeschrijving via Google Maps.

Inrichting vogelreservaat Oostvlietpolder

Inrichting vogelreservaat Oostvlietpolder

De Oostvlietpolder is een belangrijk weidevogelgebied. Dat recreatief toegankelijk gemaakt moest worden. In het broedseizoen uiteraard beperkt.

Samen met Gemeente Leiden en de gebiedsbeheerder Het  Zuid-Hollands Landschap werd een naam ontwikkeld: ‘t Vogelhoff. Recreanten zijn welkom via drie entrees die door Buro Kloeg zijn ontworpen.  Naast het oriëntatiepaneel is er ook een vogelpaneel. In het gebied is een loungeplek gemaakt: een luie picknick-bank met uitzicht over de weides. Een halfrond informatiepaneel geeft uitleg over de voorkomende vogelsoorten. Zoals we dat kennen van een polder is het er waterrijk. Daarom zijn er verschillende typen waterovergangen gemaakt. Die de polder extra beleefbaar maken.  De vogelkijkhut (die in het voorjaar volgt) moet even apart genoemd worden.  Deze is ontworpen in de vorm van een vogelkooi. Grappig dat de recreant nu eens zelf in een kooitje zit. Aan één zijde is de kooi dichtgemaakt met stalen vlechtwerk. Hetzelfde halfronde informatiepaneel helpt de recreant de vogels te herkennen. Tenslotte worden er in de boomgaard nog diverse informatiezitjes gemaakt, geïnspireerd op de ouderwetse veilingkistjes. Het project wordt officieel geopend op 24 januari 2013.

dierspellenInteractieve dierspellen

twentserondjesRouteApp Twentse Rondjes (white label)

Outdoorgame - iBeleefpad Superboom