blauw_stempel-30.jpg
schaduw

Contact

Adresgegevens:

Nijensteinseweg 9
4124 AT Hagestein
info@burokloeg.nl
Telefoon (030) 656 40 93

KvK Utrecht 64665496

Buro Kloeg werkt 100% van maandag tot en met donderdag. In vier dagen gaan we voluit, met hart en ziel. En op vrijdag? Dan bereikt u ons het best via de mail. Die we op maandag direct beantwoorden. 

 

Route:

Routebeschrijving via Google Maps.

 • Doorkijkpaneel Hulst

  woensdag, 20 maart 2019 Doorkijkpaneel Hulst

  Hulst is een prachtig stadje in Zeeuws Vlaanderen met een rijk historisch verleden. Aan het begin van de 16e eeuw werd besloten een bolwerk met waterpoort te bouwen ter bescherming van de haven. Tegenwoordig zijn alleen de restanten van deze poort nog in het landschap te herkennen. Buro Kloeg heeft een doorkijkpaneel gemaakt dat inzicht geeft hoe de volledige waterpoort er mogelijk heeft uitgezien.

 • Catalogus Buitencommunicatie Kinderboerderijen

  donderdag, 10 januari 2019 Catalogus Buitencommunicatie Kinderboerderijen

  In 2011 bracht Buro Kloeg de catalogus Buitencommuniatie Kinderboerderijen uit met een verzameling gezellige en leerzame informatiepanelen en interactieve elementen.

 • Rondhout gecombineerd met Cortenstaal

  maandag, 13 augustus 2018 Rondhout gecombineerd met Cortenstaal

  Met deze onder architectuur ontworpen serie informatieframes en bewegwijzeringen kiest u voor iets exclusiefs. De serie is specifiek ontworpen voor plaatsing in natuurgebieden. Maar ook in stadsparken of moderne woonwijken zouden de verschillende onderdelen goed tot hun recht komen.

 • Helden met zandzakken uit Cortenstaal

  maandag, 13 augustus 2018 Helden met zandzakken uit Cortenstaal

  De watersnoodramp in 1953 is natuurlijk vooral berucht om de overstromingen die er waren in Zeeland. In andere delen van Nederland waren er echter ook grote problemen.

 • Informatiezuil in Mol, België

  maandag, 13 augustus 2018 Informatiezuil in Mol, België

  Het komt niet heel vaak voor, maar soms realiseert Buro Kloeg ook projecten in het buitenland. Nadat er eerder dit jaar al Partridge-panelen geleverd waren aan het Verenigd Koningrijk is er op 10 juli 2018 een informatiezuil geplaats in Mol (België).

 • 23 stijlvolle lessenaarpanelen

  maandag, 13 augustus 2018 23 stijlvolle lessenaarpanelen

  Max Liebermann was de belangrijkste Duitse impressionistische kunstschilder van Duitsland. Aan het begin van de vorige eeuw kwam hij veel in Noordwijk. Het werd zijn favoriete vakantiebestemming. Zijn tweeede thuis. In de tijd die hij in Noorwijk doorbracht maakte hij veel schetsen die hij later veelal in zijn atelier uitwerkte tot olieverfschilderijen.

 • Maatwerk op balustrade

  maandag, 13 augustus 2018 Maatwerk op balustrade

  Het Utrechts Landschap heeft Buro Kloeg gevraagd een oplossing te bedenken voor het presenteren van historische foto’s bij de steenoven in de Bosscherwaarden (Wijk bij Duurstede).

 • Groot effect voor klein budget

  maandag, 13 augustus 2018 Groot effect voor klein budget

  Dat je voor een klein budget toch op een aansprekende manier mensen kunt bereiken, bewijst dit project. Voor natuurgebied het Landje van Gruijters zijn 5 informatievoorzieningen gemaakt in de vorm van vouwpaneeltjes op eikenhouten palen.

 • Rotatiepaneel met Partridge-logo

  maandag, 13 augustus 2018 Rotatiepaneel met Partridge-logo

  Met diverse Europese collega-organisaties werkt Vogelbescherming Nederland samen aan een goed beheer tot het behoud en de uitbreiding van patrijzen. In aansluiting op het succes van de Terschellinger Polderroute werd Buro Kloeg gevraagd een informatievoorziening voor Project Partridge te ontwikkelen met een Cortenstalen silhouet van een Patrijs.

 • Historische kaart en vogelwand

  maandag, 13 augustus 2018 Historische kaart en vogelwand

  Bezoekerscentrum Saeftinghe in Zeeuws Vlaanderen is de uitvalsbasis voor een geweldige excursie door het gelijknamige natuurgebied. Omdat enkele onderdelen in het bezoekerscentrum aan een opfrisbeurt nodig waren, heeft Het Zeeuwse Landschap (beheerder van het bezoekerscentrum) contact met Buro Kloeg opgenomen.

 • ...met informatieve rugleuning

  maandag, 13 augustus 2018 ...met informatieve rugleuning

  Op 12 maart is in natuurgebied Boterkampen het Piet Nienhuis-pad geopend. Ter gelegenheid hiervan heeft Buro Kloeg in opdracht van Nienhuis Landschapsarchitectuur een speciale informatiebank gemaakt.

 • Terschellinger Polderroute

  maandag, 13 augustus 2018 Terschellinger Polderroute

  Nadat vorig jaar reeds het Gruttokuikenpad door Buro Kloeg op Terschelling was gerealiseerd was dit jaar de Terschellinger Polderroute aan de beurt. In opdracht van de Vogelbescherming heeft Buro Kloeg voor deze route de unieke informatievoorziening en bewegwijzering verzorgd.

 • Molens in Utrecht

  maandag, 13 augustus 2018 Molens in Utrecht

  Naast natuurgebieden beheert Het Utrechts Landschap onder andere ook enkele molens. De informatievoorziening bij deze molens was dit jaar aan vervanging toe.

 • Natuur beleven in Westvoorne

  maandag, 13 augustus 2018 Natuur beleven in Westvoorne

  Gemeente Westvoorne benaderde Buro Kloeg voor het ontwerpen en realiseren van een natuurbeleefpad in het duingebied van de gemeente. Na een inspirerende rondleiding van de opdrachtgever door het gebied zijn we hiermee aan de slag gegaan.

 • Aardkundig Monument in Orvelte

  maandag, 13 augustus 2018 Aardkundig Monument in Orvelte

  Elk jaar onthult Provincie Drenthe een aardkundig monument bij een van haar aangewezen aardkundige waarden. En elk jaar wordt Buro Kloeg in het proces betrokken om het best passende informatieobject op locatie te kiezen.

 • Alledaagse app

  donderdag, 13 juli 2017 Alledaagse app

  In de derde week van juli komen ieder jaar zo’n 45.000 wandelaars naar Nijmegen voor de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, kortweg de Vierdaagse. De Vierdaagse geniet internationale bekendheid en in combinatie met de Vierdaagsefeesten is dit evenement goed voor zo’n 1,5 miljoen bezoekers.

 • Gruttokuikenpad

  woensdag, 28 juni 2017 Gruttokuikenpad

  Met het project PolderPracht wil Vogelbescherming Nederland van de Terschellinger Polder een waar weidevogelparadijs maken. Samen met boeren, kaasmakers en andere ondernemers laten zij zien dat dit op een duurzame manier kan. Er is een route uitgezet door de weidevogelgebieden en langs deelnemende ondernemers.

 • Infopalen

  dinsdag, 27 juni 2017 Infopalen

  In samenwerking met opdrachtgever Landschap Noord-Holland zijn deze infopalen ontwikkeld. Er worden er 7 geplaatst in het nieuwe natuurgebied Hondsbossche Duinen.

 • Vogelpanelen op maat

  maandag, 26 juni 2017 Vogelpanelen op maat

  Het uitkijkplatform in Amerongen biedt een geweldig uitzicht over de Amerongse Bovenpolder . Deze uiterwaard van de Nederrijn is omgevormd tot natuurreservaat. Naast een geweldig uitzicht op de uiterwaard en Kasteel Amerongen fungeert het uitkijkplatform ook als vogelspotplek.

 • Cortenstaal

  woensdag, 15 februari 2017 Cortenstaal

  Het gebruik van Cortenstaal in informatieframes kan als belangrijke trend worden aangemerkt. En terecht! Cortenstaal kenmerkt zich door het oranjebruin geroeste oppervlak. Deze uitstraling matcht goed in natuurgebieden. Maar ook bij cultuurhistorische onderwerpen of juist op hele moderne locaties blijkt Cortenstaal passend.

 • www.informatiepanelen.nl

  woensdag, 15 februari 2017 www.informatiepanelen.nl

  Buro Kloeg bedenkt, ontwerpt en produceert vele uiteenlopende producten op het gebied van natuur, cultuur en recreatie. Informatiepanelen in vele uiteenlopende vormen zijn daar een belangrijk onderdeel van en daar zijn we trots op!

 • Knorrr knorrr

  maandag, 26 september 2016 Knorrr knorrr

  Kinderboerderij De Maten had Buro Kloeg enkele jaren geleden al gevraag om panelen te leveren uit de catalogus Buitencommunicatie Kinderboerderijen. Eind 2015 werd Buro Kloeg gevraagd voor iets specialers: beleefobjecten voor 3 diersoorten.

 • De Delftlandse Trekvaarten

  dinsdag, 20 september 2016 De Delftlandse Trekvaarten

  De erfgoedlijn Trekvaarten is een van de zeven erfgoedlijnen van de provincie Zuid-Holland en beperkt zich tot de Haarlemmertrekvaart, de Vliet, de Schie en de Delflandse trekvaarten. De vaarroute door Delfland ligt grotendeels in een open landschap met belangrijke natuur- en cultuurhistorische waarden.

 • Digitale Speurroute

  donderdag, 02 juni 2016 Digitale Speurroute

  Gemeente Enschede heeft een extra route toegevoegd aan hun routeapp TwentseRondjes (Appstore, Google Play). Het gaat om een speurroute voor kinderen door natuurgebied de Eschmarke.

 • Segment-infotafel

  donderdag, 02 juni 2016 Segment-infotafel

  Voor ’t Vogelhoff in Leiden maakte Buro Kloeg een tijd geleden een vogelspot loungeplek met informatietafel. Het Zuid-Hollands Landschap die het gebied beheert, kwam op het idee om zo’n zelfde soort tafel te gebruiken in een van hun andere gebieden.

 • Buitencommunicatie Fort Pannerden

  woensdag, 11 mei 2016 Buitencommunicatie Fort Pannerden

  Fort Pannerden wordt ook wel de kraan van de Hollandse Waterlinie genoemd. Hoewel het ver afgelegen ligt van de vele andere bouwwerken in de linie, was dit de plek waar de watertoevoer kon worden bewaakt. Die toevoer was nodig om ter verdediging van Holland stukken land onder water te zetten.

 • Wat weet jij van de kinderboerderij?

  maandag, 09 mei 2016 Wat weet jij van de kinderboerderij?

  Voor 9 dieren die je veel ziet op kinderboerderijen heeft gemeente Haarlem verschillende quizvragen bedacht, zoals: 'Hoeveel geiten zijn er in ons land?' 'Kunnen kalkoenen vliegen?' en 'Wat is een plofkip?'

 • Strandopgangen Landschap Noord-Holland

  woensdag, 16 maart 2016 Strandopgangen Landschap Noord-Holland

  Na jaren van grondige voorbereiding zijn begin maart de eerste strandopgangpanelen geplaatst in het gebied tussen Den Helder en Petten.

 • Acker- en Bieslandroute

  zaterdag, 12 maart 2016 Acker- en Bieslandroute

  In het vroege voorjaar heeft gemeente Pijnacker Nootdorp de Acker- en Bieslandroute feestelijk geopend. Een route over de cultuur, natuur en historie van dit gebied.

 • Aardkundige Monumenten in Drenthe

  donderdag, 10 maart 2016 Aardkundige Monumenten in Drenthe

  Traditiegetrouw zet provincie Drenthe elk jaar een van haar aardkundige monumenten in het zonnetje. Buro Kloeg maakt daarvoor telkens een passende informatievoorziening.

 • Het Beekdal

  dinsdag, 01 december 2015 Het Beekdal

  Na grondige renovatie van dit monumentale stadspark in Amersfoort is er de behoefte om recreanten van culturele en historische gebiedsinformatie te voorzien.

 • Kunst in Katwijk

  donderdag, 17 september 2015 Kunst in Katwijk

  In de periode 1880 tot 1914 beleefde de kunstenaarskolonie in Katwijk haar hoogtepunt. Veel bekende en minder bekende schilders werden in die tijd aangetrokken door het onaangetaste vissersleven dat Katwijk te bieden had.

 • Beleefpad door de loopgraven

  dinsdag, 26 mei 2015 Beleefpad door de loopgraven

  Staatsbosbeheer gaf opdracht voor een beleefpad aan te leggen door het verdedigingswerk Werk aan de Groeneweg, dat deel uitmaakt van De Hollandse Waterlinie. Het werk bij Houten is in twee fases gebouwd, namelijk rond 1914-1918 (WOI toen NL neutraal bleef) en 1932 -1940 (in de aanloop naar WOII, die in NL snel beslist werd door luchtaanvallen).

 • Duinen bij Delfland: broedplaats van nieuwe natuur

  dinsdag, 26 mei 2015 Duinen bij Delfland: broedplaats van nieuwe natuur

  Met de aanleg van de Tweede Maasvlakte verdween er een groot natuurgebied. Ter compensatie is langs de kust een nieuw duingebied aangelegd. Van in totaal 35 hectare. Vogels en andere dieren behouden hun leefgebied en genoeg ruimte om voldoende voedsel te vinden.

 • Welkom op de Stakenberg

  donderdag, 21 mei 2015 Welkom op de Stakenberg

  De Stakenberg, vlakbij Nunspeet, is een ideaal natuurgebied voor dagrecreatie. Het heeft grote aantrekkingskracht op gezinnen met jonge kinderen en ouderen. Om het verkeer beter te geleiden en ook om het gebied te markeren, zijn diverse voorzieningen ontwikkeld.

 • Veluwetransferium vernieuwd

  donderdag, 21 mei 2015 Veluwetransferium vernieuwd

  Op de Veluwe kunnen toeristen en (dag)recreanten alle kanten op. Ideaal is het om te parkeren op het Veluwtransferium. En van daaruit verder te fietsen, te wandelen of te paard de omgeving te verkennen.

 • Nunspeet verwondert

  donderdag, 21 mei 2015 Nunspeet verwondert

  Voor de gemeente Nunspeet realiseerde Buro Kloeg een verrassende fietsroute. Vanaf het Veluwe Transferium gaat de rondrit richting Veluwemeer.

 • 43e TOP bewijst succesformule

  donderdag, 30 oktober 2014 43e TOP bewijst succesformule

  Op maandag 27 oktober 2014 is bij Lopik een nieuw Toeristisch Overstappunt (TOP) geopend: TOP Salmsteke. Gedeputeerde Ralph de Vries van de provincie Utrecht heeft samen met burgemeester Renate Westerlaken van de gemeente Lopik en Herman Geerdes, voorzitter Recreatieschap Stichtse Groenlanden de TOP geopend.

 • Stad en Land Routes Zoetermeer

  donderdag, 30 oktober 2014 Stad en Land Routes Zoetermeer

  Wie aan Zoetermeer denkt, ziet een verstedelijkt gebied voor zich. Zelfs de bewoners van de stad realiseren zich niet, dat zij middenin het groen wonen. Om hen daar attent op te maken, zijn er door de gemeente twee fietsroutes ontwikkeld; de Stad en Park- en Stad en Polder Route. Bedoeld om stedelingen te verleiden hun buitengebied te gaan verkennen. En hen een andere kijk op Zoetermeer en het buitengebied te geven.

 • 9.000 jaar oud bos ontdekt!

  maandag, 22 september 2014 9.000 jaar oud bos ontdekt!

  Buro Kloeg maakte weer een aardkundig monument. Bekijk het filmpje van RTV Drenthe.

   

   

 • Fort Geldersoord opnieuw in beeld

  zondag, 21 september 2014 Fort Geldersoord opnieuw in beeld

  In Westervoort bij Arnhem komt de geschiedenis weer tot leven. Nederland werd hier honderden jaren overlopen door vijandelijke troepen die vanuit het oosten ons land binnen vielen. Gewoon door de IJssel over te steken. Een vernuftig waterwerk uit 1740 moest dat verhinderen.

 • Ontwerp informatiepanelen in een waterrad

  donderdag, 05 juni 2014 Ontwerp informatiepanelen in een waterrad

  Er komen heel wat recreanten langs sluiscomplex De Pol bij Doetinchem. Een prima plek dus om hen te informeren over het werk van Waterschap Rijn en IJssel. Maar hoe trek je de aandacht? En hoe houd je die ook even vast? Buro Kloeg onwierp een waterrad, met informatiepanelen als schoepen. Zo wordt op acht panelen informatie gegeven over recreatie, toerisme, waterbeheer en techniek. Alles draait om communicatie. Waarbij de passant zelf de informatie in beweging zet. Een unieke landmark. Die zorgt voor bijzondere buitencommunicatie. Idee voor andere waterschappen?

 • Een eigen route app voor de Spannende Geschiedenis van Gelderland

  donderdag, 05 juni 2014 Een eigen route app voor de Spannende Geschiedenis van Gelderland

  Gelderland voert deze zomer een uitgebreide reclame-campagne. Gericht op toeristen en recreanten. De boodschap is helder: Gelderland levert u mooie streken. De geschiedenis van de provincie biedt veel inhoud om mensen te trekken. Er zijn acht routes die de Spannende Geschiedenis tot een belevenis maken. Deze zijn gevat in een eigen App, die door Buro Kloeg is ontwikkeld. De App is zowel in GooglePlay als de AppStore te downloaden.

 • BeleefRoute: Radio Kootwijk, weer in de lucht!

  maandag, 05 mei 2014 BeleefRoute: Radio Kootwijk, weer in de lucht!

  Radio Kootwijk is een voormalig zendstation. Onvoorstelbaar groot. Hiermee onderhield Nederland contact met haar koloniën, met schepen en vliegtuigen. Draadloos! Zodat we niet afhankelijk waren van het buitenland. Stel je voor: wereldwijd contact. Dat was wat in 1920.

 • BeleefRoute: Struinen langs rijke weides

  maandag, 05 mei 2014 BeleefRoute: Struinen langs rijke weides

  In de Buro Kloeg App-wedstrijd won Vogelbescherming een BeleefRoute. Het werd een wandeling door de Eilandspolder.

   

 • Opening Waterland Boerhaave

  zondag, 27 april 2014 Opening Waterland Boerhaave

  Op donderdag 20 maart heeft Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu in Museum Boerhaave de feestelijke opening verricht van de door Buro Kloeg ontworpen 'Waterland Boerhaave' waterspeeltuin…

 • Lelijk wordt mooi

  donderdag, 17 april 2014 Lelijk wordt mooi

  U kent ze vast, want ze staan overal in de stad, die oerlelijke transformatiehuisjes. Meestal grijs en beklad. Zo ook naast de Limes school in Houten. Totdat iemand met een lumineus idee kwam: bekleed het trafohuisje met panelen op maat.

 • Winnaars verzilveren hun prijs

  woensdag, 19 maart 2014 Winnaars verzilveren hun prijs

  Op de foto ziet u Liesbeth Kemme van FoodWalks, Moana Spieringsn en Sofie Boeckmaas van Natuurcentrum Maashorst en José van Dongen van de Vogelbescherming, de 3 BeleefRoute-winnaars in Bunnik...

 • BeleefRoute-wedstrijd succes

  woensdag, 26 februari 2014 BeleefRoute-wedstrijd succes

  Wie heeft het beste idee voor een BeleefRoute? In januari schreef Buro Kloeg een wedstrijd uit. Hoofdprijs? Gratis hulp bij de uitwerking van het idee met RouteDesigner. En plaatsing van de route in de AppStore en GooglePlay. En de winnaars zijn...

 • Nieuwe BeleefRoute: Mediapark in het groen

  donderdag, 30 januari 2014 Nieuwe BeleefRoute: Mediapark in het groen

  Routewerk is specialist in het ontwerpen en realiseren van wandel- en fietsroutes. Buro Kloeg is verheugd, dat Routewerk een eerste pilot met onze tool heeft gedaan. RouteDesigner
 • Win een gratis App-route!

  woensdag, 15 januari 2014 Win een gratis App-route!

  In de App BeleefRoutes staan tientallen routes door de mooiste stukjes Nederland. Het aantal groeit gestaag. Om hier een impuls aan te geven, schrijft Buro Kloeg een wedstrijd uit.

 • Radio Kootwijk kiest voor RouteDesigner

  donderdag, 09 januari 2014 Radio Kootwijk kiest voor RouteDesigner

  Radio Kootwijk is een voormalige zender, die vanaf 1918 de communicatie mogelijk maakte tussen Nederland en Nederlands-Indië.

 • Lancering Twentse Rondjes route app succesvol

  maandag, 21 oktober 2013 Lancering Twentse Rondjes route app succesvol

  Woensdag 16 oktober werd de route app Twentse Rondjes officieel en feestelijk gelanceerd. De app is gebaseerd op het platform van BeleefRoutes, maar heeft een geheel eigen huisstijl.

 • Jungle aan de Waal

  dinsdag, 01 oktober 2013 Jungle aan de Waal

  Marit Nuijten won de wedstrijd Juniorvonk die de Gemeente Ubbergen organiseerde. Ze mocht haar idee “erop uit!” uitvoeren en gebruikte het gereedschap RouteDesigner van Buro Kloeg om zelf een digitale route te maken in de Millingerwaard. Een prachtige QuizRoute van 3 km voor kinderen. Het is een echte Jungle-route geworden. Waar de natuur echt ervaren kan worden. Kinderen zijn enthousiast. Het Wereld Natuurfonds ook...

 • 34ste TOP Zoeterwoude staat!

  dinsdag, 17 september 2013 34ste TOP Zoeterwoude staat!

  TOP Toeristische overstappunten bieden fietsers en wandelaars een recreatieve oplossing in het gebied. Bij een TOP komen veel routes bij elkaar, er is duidelijke informatie, ruime parkeergelegenheid en altijd een horeca-voorziening.

 • Nieuwe Route App: Twentse Rondjes

  maandag, 15 juli 2013 Nieuwe Route App: Twentse Rondjes

  Gemeente Enschede wilde een eigen wandel- en fietsroute-app. Communicatiebureau Buro Kloeg bood de mogelijkheid om op de technische basis van BeleefRoutes een app te bouwen in een eigen huisstijl. Omdat later meerdere Twentse gemeentes aanhaakten, heet de route app nu: Twentse Rondjes.

 • Vogelkooi als vogelkijkscherm ;-)

  maandag, 08 juli 2013 Vogelkooi als vogelkijkscherm ;-)

  De vogelkijkscherm in de Oostvlietpolder liet door het broedseizoen even op zich wachten maar is bijna klaar. Het ontwerp van de vogelkijkscherm toont de omgekeerde wereld: de mensen gekooid, de vogels vrij! 

 • Virtual reality in Mierlo

  dinsdag, 04 juni 2013 Virtual reality in Mierlo

  In Mierlo wordt de geschiedenis weer tot leven gewekt. In Brabant stond Kasteel Mierlo. Helaas is dat verdwenen. Idee van de gemeente Geldrop-Mierlo was om de historie weer te laten zien. Buro Kloeg helpt. En ontwikkelt twee doorkijkpanelen. Zo ziet iedereen het kasteel weer mooi in het landschap staan.

 • Subtiel detail aan het rotatiepaneel

  maandag, 03 juni 2013 Subtiel detail aan het rotatiepaneel

  Voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie maakte Buro Kloeg een serie rotatiepanelen. Standaard worden deze bevestigd tussen twee robuuste palen. 

 • Informatiepanelen voor de GolfClub in Nieuwegein

  maandag, 03 juni 2013 Informatiepanelen voor de GolfClub in Nieuwegein

  Tussen Nieuwegein en Houten ligt in de Nieuwegeinse GolfClub mooi in het landschap. Om golfers te informeren heeft Buro Kloeg diverse buitencommunicatie middelen ontworpen.

 • Spelen en leren in de natuur

  maandag, 03 juni 2013 Spelen en leren in de natuur

  Gemeente Uithoorn heeft op twee locaties in de gemeente (in samen­werking met basisscholen, leerlingen, BSO’s en omwonenden) natuurspeel­plekken ontwikkeld.

 • Opstapplaatsen fietsboot Eemlijn

  maandag, 13 mei 2013 Opstapplaatsen fietsboot Eemlijn

  Over de prachtige rivier de Eem vaart fietsboot Eemlijn. Van Amersfoort naar Spakenburg en Huizen. Recreanten genieten op deze boottocht van de mooie natuur van de Eemvallei.

 • Informatiezuil

  maandag, 13 mei 2013 Informatiezuil

  Deze strakke informatiezuil functioneert als natuur entree in NP Utrechtse Heuvelrug. De recreant krijgt uitgebreide informatie over het Nationaal Park met haar rcreatieve mogelijkheden. Deze zogenaamde Groene Entrees maken het gebied toegankelijk.

 • Een nieuwe fietsroute: langs de FortenNatuurlijk!

  donderdag, 18 april 2013 Een nieuwe fietsroute: langs de FortenNatuurlijk!

  Vanaf nu is de fortenfietsroute ‘FortenNatuurlijk’ in Beleefroutes beschikbaar! Deze fietsroute zoomt in op de flora en fauna van forten die onderdeel zijn van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

 • Bekendheid TOP onder recreant sterk gestegen

  donderdag, 20 december 2012 Bekendheid TOP onder recreant sterk gestegen

  Op dit moment staat de meter na twee jaar op 26 TOP’s waarvan 22 in Zuid-Holland en 4 in Utrecht.

 • Inrichting vogelreservaat Oostvlietpolder

  donderdag, 06 december 2012 Inrichting vogelreservaat Oostvlietpolder

  De Oostvlietpolder is een belangrijk weidevogelgebied. Dat recreatief toegankelijk gemaakt moest worden. In het broedseizoen uiteraard beperkt.

 • dinsdag, 04 december 2012 Drentse aarde verhaalt van vroeger

  De provincie Drenthe beschouwt haar aardkundig erfgoed als een kroonjuweel. Immers, in de verschillende aardlagen ligt veel geschiedenis opgeslagen.

 • 27 mooie plekken te zien

  maandag, 05 november 2012 27 mooie plekken te zien

  Nationaal Landschap Hoeksche Waard is een van de Zuid-Hollandse eilanden. Een bijzonder gebied, ontstaan na de Sint Elisabethvloed in 1421.

 • Een oude beek weer zichtbaar maken

  maandag, 05 november 2012 Een oude beek weer zichtbaar maken

  De Elsbeek terug in Driene! Onder die naam is de Elsbeek na jaren van afwezigheid weer teruggebracht in de woonwijk Groot Drienen.

 • Opening Geofort

  maandag, 02 juli 2012 Opening Geofort

  Afgelopen zaterdag, 23 juni, is het themapark Geofort officieel geopend.

 • Droge voeten in 't Natte Laand?!

  maandag, 02 juli 2012 Droge voeten in 't Natte Laand?!

  Zaterdag 16 juni was een mooie zonnige dag. Super weer dus voor de opening van het Natte Laand.

 • BeleefRoute Loop de Linie

  zondag, 01 juli 2012 BeleefRoute Loop de Linie

  De ideale manier om je eigen route digitaal te maken en je eigen route app te maken. Het digitale tijdperk is daar.

 • 4 Nieuwe TOP's in het Groene Hart

  dinsdag, 13 maart 2012 4 Nieuwe TOP's in het Groene Hart

  Woensdag 21 maart zijn weer vier nieuwe Toeristische Overstappunten (TOP’s) in het Groene Hart geopend.

 • BeleefRoutes® App toolkit

  dinsdag, 13 maart 2012 BeleefRoutes® App toolkit

  Buro Kloeg is sinds september zeer intensief bezig met de ontwikkeling van een eigen RouteApp.

 • Topkoks van de Maashorst

  woensdag, 29 februari 2012 Topkoks van de Maashorst

  Gisteren heeft de eerste topkokles bij Bloesem gedraaid. Deze les is één van de 16 lessen uit het lespakket dat Buro Kloeg heeft ontwikkeld voor Natuurcentrum Slabroek.

 • Bellen met Belle van Zuylen

  maandag, 04 april 2011 Bellen met Belle van Zuylen

  Tijdens het Museumweekend is het beleefpad ‘Brieven van Belle’ geopend. Buro Kloeg maakte deze bijzondere route voor Slot Zuylen. 

 • Ontvang de gratis nieuwsbrief KloegKijk

  dinsdag, 11 januari 2011 Ontvang de gratis nieuwsbrief KloegKijk

  Wil je nieuwe ideeën om natuur en cultuur toegankelijk te maken?
  Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief ‘de KloegKijk’ en de Kloegmai voor acties.

 • iBeleefpad zet de Vecht in gevecht in Land van Zuylen

  woensdag, 20 oktober 2010 iBeleefpad zet de Vecht in gevecht in Land van Zuylen

  Hoe zou het geweest zijn om de Nieuwe Hollandse Waterlinie zélf onder water te zetten? Om het land te inunderen? iBeleefpad zet de Vecht in gevecht neemt je mee in het avontuur van de waterlinie.

 • Opening Diepsmeerpark

  maandag, 18 oktober 2010 Opening Diepsmeerpark

  Maandagmidag 17 oktober tijdens de kolencampagne werd dit park feestelijk geopend met onder andere groene nimfen op stelten.

 • Nieuwe handwijzer LAW geplaast

  maandag, 18 oktober 2010 Nieuwe handwijzer LAW geplaast

  Vanaf 2 december kunt u een nieuwe handwijzer tegenkomen in het Nederlands wandellandschap.

 • Een bijzondere wandeling over dijken

  maandag, 04 oktober 2010 Een bijzondere wandeling over dijken

  Nederland wordt beschermd door dijken. Een van de belangrijkste taken van waterschap Amstel, Gooi en Vecht is dat dijken sterk genoeg blijven om het water tegen te houden.

 • TOP's veroveren Het Groene Hart

  maandag, 04 oktober 2010 TOP's veroveren Het Groene Hart

  In april 2010 werd de eerste TOP (Toeristisch Overstappunt) geopend in Nieuwkoop. Nu staan er inmiddels al negen mooie, opvallende landmarks in Het Groene Hart.

 • Zo werkt de Lab O'Tree!

  vrijdag, 03 september 2010 Zo werkt de Lab O'Tree!

  Lab O'Tree is een aanhangwagen die uitgeklapt kan worden tot een vijfzijdige boom. Aan elke zijde staat een zintuig centraal. 

 • Start testfase lespakket voor Natuurcentrum Slabroek

  woensdag, 21 juli 2010 Start testfase lespakket voor Natuurcentrum Slabroek

  Ieder jaar komen er meer dan 20.000 leerlingen bij Natuurcentrum Slabroek leren over natuur in De Maashorst. 

 • Opening Fietsroute Slag om Woensdrecht

  woensdag, 21 juli 2010 Opening Fietsroute Slag om Woensdrecht

  Zondag 3 juli wordt de Fietsroute Slag om Woensdrecht officieel geopend. Buro Kloeg ontwikkelde hiervoor  informatiepanelen, audiofragmenten, een routeboekje en routestickers. 

 • Opening historische wandelroute Broekhuizen

  woensdag, 21 juli 2010 Opening historische wandelroute Broekhuizen

  Buro Kloeg legde op het landgoed een beleefroute aan die bezoekers over het landgoed voert. Op verschillende punten worden wandelaars geïnformeerd over het adellijke leven en het speciaal ontworpen landschapspark.

 • Fiets de Grensstenenroute

  woensdag, 21 juli 2010 Fiets de Grensstenenroute

  Buro Kloeg heeft het verhaal van de grens met zijn grensstenen beleefbaar gemaakt. Bij elke grenssteen krijgt u door het versturen van een SMS informatie in de vorm van een audiofragment of tekstbericht.

 • Audioboek vertelt verhalen uit de Bommelerwaard

  dinsdag, 20 juli 2010 Audioboek vertelt verhalen uit de Bommelerwaard

  Stadskasteel Zaltbommel is een museum vol verhalen over de geschiedenis van de Bommelerwaard. Buro Kloeg ontwikkelde een nieuwe presentatievorm om deze verhalen aansprekend te vertellen: het audioboek.

 • Virtueel water zuiveren met iBeleefpad Waterweg

  dinsdag, 20 juli 2010 Virtueel water zuiveren met iBeleefpad Waterweg

  Hoe maak je van vies water schoon drinkwater? iBeleefpad Waterweg is een spannende gps-tocht door de Amsterdamse Waterleidingduinen.

 • Speurpad Beestenboel

  dinsdag, 20 juli 2010 Speurpad Beestenboel

  Het Zuid-Hollands Landschap is al jaren een trouwe opdrachtgever van Buro Kloeg. Naast wandelfolders en informatiepanelen werden we gevraagd een speurpad voor kinderen te ontwikkelen.

 • Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden geopend

  donderdag, 15 april 2010 Bezoekerscentrum Land van de Heerlijkheden geopend

  In Leur, in het Land van Maas en Waal, staat een gerenoveerde Vlaamse Schuur. Van deze schuur is een prachtig nieuw bezoekerscentrum gemaakt.

 • De eerste TOP in het Groene Hart is een feit!

  dinsdag, 13 april 2010 De eerste TOP in het Groene Hart is een feit!

  De primeur is voor Nieuwkoop. Daar werd vrijdag 16 april het Toeristisch Overstappunt (TOP) officieel geopend.

 • woensdag, 17 maart 2010 Lab O'Tree: leren op locatie

  De mobiele boombeleefkar Lab O'Tree is woensdag 17 maart tijdens de Nationale Boomfeestdag officieel geopend. 

 • Verhalen tussen de rivieren

  woensdag, 17 maart 2010 Verhalen tussen de rivieren

  Het gebouw van het Streekhistorisch Museum Tweestromenland is de afgelopen jaren gerenoveerd en opnieuw ingericht.

 • iBeleefpad Superboom verovert Brabantse Wal

  woensdag, 17 maart 2010 iBeleefpad Superboom verovert Brabantse Wal

  Het iBeleefpad Superboom breidt zich uit op de Brabantse Wal. Na Bergen op Zoom,  Roosendaal,  Rucphen en Oudenbosch kunnen jongeren nu ook in Woensdrecht de outdoor game spelen.

 • TOP's breiden steeds verder uit

  woensdag, 17 maart 2010 TOP's breiden steeds verder uit

  Toeristische overstappunten bieden fietsers en wandelaars een praktische oplossing.
  Bij een TOP komen veel routes bij elkaar, er is duidelijke informatie, ruime parkeergelegenheid en altijd een horeca-voorziening.

 • dinsdag, 26 januari 2010 iBeleefpad Superboom van start in Brabant!

  Vorig jaar beleefden leerlingen van groep 8 uit Bergen op Zoom de première van iBeleefpad Superboom!

 • Buro Kloeg wint competitie Natuurcentrum Slabroek

  maandag, 04 januari 2010 Buro Kloeg wint competitie Natuurcentrum Slabroek

  Buro Kloeg gaat voor Natuurcentrum Slabroek een nieuw educatief pakket ontwikkelen. Het Natuurcentrum verzorgt al 25 jaar lespakketten voor basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs uit de regio.

 • TOP's uitgebreid met logo, website en panelen

  maandag, 04 januari 2010 TOP's uitgebreid met logo, website en panelen

  In het Zuid-Hollandse deel van het Groene Hart verschijnen dit voorjaar 6 Toeristische Overstappunten (TOP’s).

 • Museumbende bij Beroepen op het spoor

  dinsdag, 06 oktober 2009 Museumbende bij Beroepen op het spoor

  De Museumbende van de AVRO ging undercover in het Spoorwegmuseum en bezocht de tentoonstelling Beroepen op het Spoor, gemaakt door Buro Kloeg. De tentoonstelling brengt de mensen in beeld die vroeger aan het spoor werkten.

 • Bijzonder monument in het Drentse landschap

  dinsdag, 06 oktober 2009 Bijzonder monument in het Drentse landschap

  De Provincie Drenthe roept bijzondere gebieden uit tot aardkundige monumenten. Nu is het zo dat aardkundige monumenten vaak verborgen zijn in het landschap. Zoals de aardlagen in het Drentse landschap. 

 • Persoonlijke verhalen uit de regio

  maandag, 21 september 2009 Persoonlijke verhalen uit de regio

  In de jaren dertig van de vorige eeuw was het onrustig rond de Nederlands-Duitse grens. Daarom wilden de Aaltense musea regionale verhalen vertellen uit die tijd.

 • Eyecatcher in Het Groene Hart

  maandag, 21 september 2009 Eyecatcher in Het Groene Hart

  Het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme heeft na een uitgebreide voorselectie Buro Kloeg gevraagd om 6 TOP’s te ontwikkelen voor Het Groene Hart.

 • iBeleefpad Superboom in première

  donderdag, 21 augustus 2008 iBeleefpad Superboom in première

  iBeleefpad Superboom is in première gegaan tijdens de Haagse bomenweek van 16 t/m 29 maart 2009.

 • donderdag, 21 augustus 2008 Dag van de Droge Voeten geslaagd!

  Op zaterdag 19 september is de Vierde Bergboezem in Breda officieel geopend. Buro Kloeg organiseerde de Dag van de Droge Voeten.

 • Prins van Oranje in educatieve exhibit van Buro Kloeg

  donderdag, 21 augustus 2008 Prins van Oranje in educatieve exhibit van Buro Kloeg

  Prins Willem-Alexander heeft 'een douche' genomen in de educatieve exhibit, die Buro Kloeg ontworpen heeft voor het Hoogheemraadschap van Delfland. 

 • De grens van het Romeinse Rijk in beeld

  woensdag, 14 mei 2008 De grens van het Romeinse Rijk in beeld

  De Limes is de oude grens van het voormalige Romeinse Rijk. De Nederlandse Limes volgt de oude loop van de Rijn vanaf Arnhem naar de Noordzee.

 • Vindt u de weg al naar Triodos Bank?

  woensdag, 14 mei 2008 Vindt u de weg al naar Triodos Bank?

  Triodos Bank is heel succesvol. In 20 jaar groeide de bank van een kleine villa in Zeist naar een prachtig nationaal en internationaal hoofdkantoor.

 • Demo iBeleefpad in Bunnik

  woensdag, 14 mei 2008 Demo iBeleefpad in Bunnik

  Nu steeds meer mobiele telefoons en PDA’s uitgerust worden met een gps-functie en windows mobile, kunnen buitenactiviteiten zoals wandelen en fietsen gelardeerd worden met extra informatie.

dierspellenInteractieve dierspellen

twentserondjesRouteApp Twentse Rondjes (white label)

Outdoorgame - iBeleefpad Superboom